Συμμετοχή Ένωσης Χειμαρριωτών στην απογραφή του Οκτωβρίου

Ανακοίνωση

Εν όψει της προγραμματισμένης απογραφής πληθυσμού και κατοικιών, τον ερχόμενο Οκτώβριο στην Αλβανία, η Ένωση Χειμαρριωτών συμμετέχει ανεπιφύλακτα στην προσπάθεια κινητοποίησης των συμπατριωτών μας ώστε να δώσουμε το πρέπον παρών στην διαδικασία αυτή.

Θεωρούμε την απογραφή κρίσιμη ως εργαλείο στα χέρια των κυβερνήσεων που αν τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα για εμάς, θα το μοχλεύσουν εξυπηρετώντας σκοπούς αντίθετους προς την επιβίωση του ελληνισμού στην περιοχή μας. Αντίθετα, αν επιτύχουμε τα προσδοκόμενα αποτελέσματα, θα είμαστε εμείς εκείνοι οι οποίοι θα έχουμε στα χέρια μας ένα στοιχείο ταυτοποίησης με ισχύ τόσο απέναντι στο αλβανικό κράτος όσο και απέναντι στους διεθνείς οργανισμούς.

Μετά από διαβουλεύσεις με τους σημαντικότερους φορείς που εκπροσωπούν θεσμικά ή συλλογικά τον βορειοηπειρωτικό ελληνισμό, καταλήξαμε από κοινού στην ίδρυση πενταμελούς επιτροπής για τον συντονισμό των απαιτούμενων ενεργειών. Στην επιτροπή εκπροσωπούνται εκτός από την Ένωση Χειμαρριωτών, η Ομόνοια Χιμάρας, ο Δήμαρχος Φοινικαίων, ο Δήμαρχος Δρόπολης, η περιφερειακή παράταξη Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική και ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών.

Σε αυτόν τον αγώνα δεν χωρά κανένας διαχωρισμός πολιτικός ή κομματικός.

Όσοι έχουν ελληνική καταγωγή, μπορούν και πρέπει να συμμετέχουν στην προσπάθεια είτε αναλαμβάνοντας κάποιον εκτελεστικό ρόλο, σε όποια θέση επιθυμούν να φανούν χρήσιμοι, είτε απλώς συμμετέχοντας στην απογραφή.

28 Ιουνίου 2022

Εάν ενδιαφέρεστε να ενημερώνεστε για τις δράσεις της Ένωσης Χειμαρριωτών, συμπληρώστε τα στοιχεία σας.